Tack för att du håller avstånd, tillsammans kan vi minska risken för smittspridning.

Läs mer om hur coronaviruset påverkar Falkenbergs kommuns verksamheter, t ex förskola, skola, vård och omsorg. Klicka här för att ta del av uppdaterad information.

Bevattningsförbud i Falkenbergs kommun

Från och med 18/6 råder bevattningsförbud. Det är t ex inte tillåtet att vattna gräsmattan, fylla poolen eller använda högtryckstvätt. Läs mer

Vi använder cookies på kommun.falkenberg.se för att ge dig en bättre upplevelse av vår webbplats.

Läs mer

Tomter till salu

Falkenbergs kommun kan erbjuda flera olika boendemiljöer. Du kan hitta kommunala småhustomter både i inlandet, längs med kusten och i centralorten.

Om du är intresserad av att köpa en småhustomt behöver du anmäla dig till kommunens småhustomtkö. Anmälningsavgiften är 300 kronor per kalenderår.

Här finns det lediga tomter

Samtliga av Falkenbergs kommuns småhustomter till salu hittar du på vår webbplats "Falkenberg växer".

Köpa en tomt så funkar det

När du är anmäld till tomtkön och betalt avgiften får du ett erbjudande på lediga tomter hem till din brevlåda. I utskicket finns gällande detaljplan, koncept på köpekontrakt samt en blankett där du rangordnar vilka tomter du är intresserad av. Efter det skickar du in blanketten till kommunen.

Vilken tomt du blir tilldelad beror på vilken plats i kön du har. Tillträdesdag kommer vi överens om och vid tecknandet av köpekontraktet får du en faktura på handpenningen som ska betalas inom tio dagar. Resterande belopp betalas på tillträdesdagen.

På kommunens tomter får du bygga ditt hus utan att vara hänvisad till någon särskild husleverantör.

Vad kostar en tomt?

Priset på våra tomter varierar beroende på var den ligger. Du ser alla priser i vår listning av lediga småhustomter. Utöver priset för tomten tillkommer det avgifter för bland annat anslutningskostnad för vatten och avlopp, el, tele, fiber mm. Dessa avgifter kan variera beroende på tomtstorlek. Det tillkommer även avgift för nybyggnadskarta, bygglov, plankostnad och lagfartskostnad.

Kontakt