Vi använder cookies på kommun.falkenberg.se för att ge dig en bättre upplevelse av vår webbplats.

Detaljplaner

En detaljplan talar om vad som får byggas och vilken användning mark ska ha. Men också hur byggnader får placeras och hur höga husen får vara. Det är kommunen som ansvarar för att ta fram nya detaljplaner och att de redan gällande följs.

För att du enkelt ska kunna följa Falkenbergs kommuns fysiska omvandling och utveckling har vi tagit fram en egen webbsida för samhällsbyggnad och planering. På vaxer.falkenberg.selänk till annan webbplats får du en överblick av både privata och kommunala byggprojekt och planer. Här kan du bland annat:

Hitta gällande detaljplaner

De flesta bor inom en redan gällande detaljplan, i vår webbkarta kan du hitta alla detaljplaner som vunnit laga kraft. En detaljplan gäller tills den antingen upphävs, ändras eller ersätts av en ny detaljplan. Detaljplan hette tidigare stadsplan eller byggnadsplan, dessa hittar du också i webbkartan.

I webbkartans meny väljer du "Bygga och bo". Tänd lagret för detaljplaner och zooma sedan i på kartan för att hitta det område du är intresserad av. Klicka på det markerade området och sen på "Visa länkar" i den rutan som kommer upp och klicka sedan på länken. Ju lägre nummer detaljplanen har i kartan desto äldre är den.

Klicka här för att öppna webbkartanlänk till annan webbplats

Kontakt