Lokala allmänna råd på grund av covid-19 i Falkenberg och Halland.

Undvik att träffa personer utanför ditt eget hushåll. Några kommunala verksamheter kommer att vara stängda för allmänheten, till exempel Klitterbadet och våra mötesplatser för äldre. Klicka här för att ta del av uppdaterad information.

Vi använder cookies på kommun.falkenberg.se för att ge dig en bättre upplevelse av vår webbplats.

Läs mer

Djur

I Falkenbergs kommun krävs ingen anmälan eller tillstånd av miljö- och hälsoskyddsnämnden för att få äga vissa sorters djur inom detaljplanelagt område. Enligt lag ska djur som hålls i fångenskap skötas på sådant sätt att de inte orsakar olägenhet för människors hälsa. Om du känner dig störd av husdjur kontakta i första hand ägaren av djuret och informera om problemet. Störs du av vilda djur t.ex. fåglar kontakta din fastighetsägare.

Djurägare

Som djurägare har du vissa skyldigheter. Du är ansvarig för att djuret mår bra och inte orsakar störningar för andra människor. Se till att ha uppsyn av ditt djur. För att skydda djuret mot sjukdomar och andra skador samtidigt så undviker du klagomål från grannar.

Om djur far illa

Länsstyrelsen tog över kommunens ansvar för att kontrollera djurskydd den 1 januari 2009.

Om du misstänker att djur far illa, kontakta djurskydd på länsstyrelsen Hallands länlänk till annan webbplats. Du kan göra en anmälan anonymt om du vill. Om det är akut och du inte kan nå länsstyrelsen, kontakta polisen.

Störningar från djur

Djur ses ofta som ett positivt inslag i våra liv men Ibland upplevs djur som störande t.ex. när hundar skäller, fåglar låter tidigt på morgonen eller när katter kissar i trapphuset. Störs du av djur bör du i första hand kontakta djurägaren eller din fastighetsägare.

Köpa hund eller katt utomlands

Införselregler för hundar och katter varierar beroende på från vilket land du köper djuret. Börja med att ta reda på om landet är rabiesfritt och om det ligger inom eller utanför EU. Jordbruksverket länk till annan webbplats informerar om reglerna för att ta in ett djur från utlandet.

Kontakt