Det råder eldningsförbud i hela kommunen och bevattningsförbud i Ullared, Fagered och Fridhemsberg

Eldningsförbudet innebär att det är förbjudet att elda utomhus. Bevattningsförbudet innebär att det i delar av kommunen är förbjudet att använda kommunalt dricksvatten till att vattna med vattenslang eller vattenspridare, använda högtryckstvätt eller fylla pooler och badtunnor. Läs mer

Vi använder cookies på kommun.falkenberg.se för att ge dig en bättre upplevelse av vår webbplats.

Ritningsarkiv och exempel­ritningar

På den här sidan hittar du bygglovsnämndens ritningsarkiv. Här kan du hämta bygglovhandlingar utan kostnad.

I arkivet finns planlösningar, tekniska handlingar och konstruktionsritningar, situationsplaner samt ritningar av fasader och sektioner. Du hittar även exempel på hur en ritning bör se ut för att bli godkänd i en bygglovsansökan.

Så här söker du i ritningsarkivet

När du vill söka i ritningsarkivet behöver du veta fastighetsbeteckningen. Den skriver du in först. För att skriva ut ritningen på papper eller spara ner den på din dator gör du så här.

  1. Markera den aktuella ritningen i listan.
  2. Tryck på knappen "Hämta originalbild"
  3. Välj om du vill öppna filen eller spara spara den på din dator.

Om du är osäker på fastighetsbeteckningen kan du söka efter den i Falkenbergs kommuns kartor eller ringt till Kontaktcenter på 0346-88 60 00.

Om du inte hittar den ritning du söker

Det finns många ritningar i arkivet, men inte alla. Hittar du inte den fastighet du söker kan du ringa till Kontaktcernter på 0346-88 60 00. Vi uppdaterar ritningsarkivet regelbundet.

Exempelritningar

De ritningar som finns i arkivet godkänns inte alltid som underlag för en ny bygglovsansökan. Krav på hur dina ritningar ska se ut för att bli godkända framgår av följande exempelritningar:

Bygglovsguiden - allt du behöver veta om bygglov

I bygglovsguiden hittar du allt du behöver veta om bygglov och hur du ska gå till väga när du ska bygga nytt eller bygga om.

Klicka här för att komma till bygglovsguiden

Kontakt

  • Vid frågor eller synpunkter hör av dig till vårt
  • kontaktcenter