Tack för att du håller avstånd, tillsammans kan vi minska risken för smittspridning.

Läs mer om hur coronaviruset påverkar Falkenbergs kommuns verksamheter, t ex förskola, skola, vård och omsorg. Klicka här för att ta del av uppdaterad information.

Bevattningsförbud i Falkenbergs kommun

Från och med 18/6 råder bevattningsförbud. Det är t ex inte tillåtet att vattna gräsmattan, fylla poolen eller använda högtryckstvätt. Läs mer

Vi använder cookies på kommun.falkenberg.se för att ge dig en bättre upplevelse av vår webbplats.

Läs mer

Ritningsarkiv och exempel­ritningar

Från arkivet kan du beställa planlösningar, tekniska handlingar och konstruktionsritningar, situationsplaner samt ritningar av fasader och sektioner. Du hittar även exempel på hur en ritning bör se ut för att bli godkänd i en bygglovsansökan.

På grund av den nya dataskyddsförordningen (GDPR) är arkivet inte längre publikt. Du kan beställa handlingar i arkivet genom att mejla till kontaktcenter@falkenberg.se. Det går även bra att ringa Kontaktcenter på 0346-88 60 00.

Exempelritningar

De ritningar som finns i arkivet godkänns inte alltid som underlag för en ny bygglovsansökan. Krav på hur dina ritningar ska se ut för att bli godkända framgår av följande exempelritningar:

Bygglovsguiden - allt du behöver veta om bygglov

I bygglovsguiden hittar du allt du behöver veta om bygglov och hur du ska gå till väga när du ska bygga nytt eller bygga om.

Klicka här för att komma till bygglovsguidenlänk till annan webbplats

Kontakt