Vi använder cookies på kommun.falkenberg.se för att ge dig en bättre upplevelse av vår webbplats.

Bygga

Vill du bygga nytt, bygga till eller göra förändringar av en byggnad? Då behöver du oftast ansöka om bygglov eller göra en anmälan. Du kan också behöva söka om lov för att riva eller flytta en byggnad samt vid stora ändringar av din tomt.

Du kan behöva söka bygglov när du till exempel vill bygga ett uterum eller glasa in en altan, bygga en mur eller ett plank, göra om carporten till ett garage eller ändra utseendet på husets fasad, till exempel byta tak, måla om eller sätta in ny dörr.

Beroende på var du bor kan det vara olika förutsättningar för hur och om du får bygga. Det är bygglovsnämnden som bedömer om det du ska bygga eller förändra kräver bygglov. Bygglovsnämnden består av folkvalda politiker. Klicka här för att se bygglovsnämndens kallelser och protokoll.

Bygglovsguiden - allt du behöver veta om bygglov

I bygglovsguidenlänk till annan webbplats hittar du allt du behöver veta om bygglov och hur du ska gå till väga när du ska bygga nytt eller bygga om. I bygglovsguiden kan du till exempel ta del av snabbfakta eller läsa i handboken.

Du får också hjälp med att bland annat fylla i ansökningsblanketter för förhandsbesked, bygglov, rivningslov samt att göra en anmälan. Blanketten skriver du sedan ut, undertecknar och skickar in till samhällsbyggnadsavdelningen tillsammans med aktuella ritningar och övriga handlingar.

Klicka här för att komma till bygglovsguidenlänk till annan webbplats

Kontakt