Skip to main content

Restaurangbiträde

Restaurangbiträde är en utbildning som du läser i kombination med studier i det svenska språket. Den passar dig som är intresserad av att arbeta inom restaurangbranschen.

Utbildningen startar 8 januari 2024

Ansök mellan 16 oktober och 5 november

Studieform: Kombinationsutbildning
Du studerar på heltid under 21 veckor.

Se fler planerade starter på sidan Yrkesutbildning på gymnasial nivå

Att arbeta som restaurangbiträde

Som restaurangbiträde kan du exempelvis servera gäster, portionera upp mat, ta emot betalning i kassa och plocka bort disk från borden. I arbetsuppgifterna ingår att stötta kocken men även att diska och städa. Det kan ingå att plocka in varor som levereras.

Information och behörighet

Välkommen till informationsträff 26 oktober kl. 10.00 på Hotell Vesterhavet!

Du kommer då bland annat att få information om kraven för att kunna gå utbildningen och hur det är att jobba inom yrket. Om du efter det fortfarande känner dig intresserad söker du till utbildningen.

För att vara behörig till utbildningen krävs studier på minst SFI-C nivå ellermotsvarande. Utbildningen är en kombinationsutbildning vilket innebär att du kan kombinera yrkesstudier med att läsa svenska som andraspråk.

Utbildningens upplägg och omfattning

Utbildningen startar 8 januari 2024 och slutar 31 maj 2024. Utbildningen är på gymnasial nivå och kombinerar teori med praktik. Utbildningen sker i Falkenberg och är en kombinationsutbildning vilket innebär att man kan kombinera yrkesutbildningen med studier i svenska. APL är en viktig del av utbildning och du kommer att vara ute på en arbetsplats två dagar i veckan.

Kurspaket, Restaurangbiträde, 400 poäng

Kurs Kurskod Poäng
Service och bemötande 1 SEVSEV01 100
Hygien HYGHYG0 100
Näringslära LIVLIV01 100
Matlagning 1 MALMAL01 100

Tillkommer gör svenska eller svenska som andraspråk

Kunskapsmål Restaurangbiträde

Syftet med utbildningen är att du ska få grundläggande kunskaper i att jobba inom restaurang. Det är även möjligt med en vidareutbildning till kock om du trivs med att jobba i restaurang. 

Observera att ändringar kan ske i utbud och kurspaket. Utbildningen startar under förutsättning att den har tillräckligt många sökande.