Distansstudier

Arbetar du dagtid och har svårt att studera i klass? Eller behöver du lägga till en kurs till dina befintliga studier? På Vuxenutbildningen Falkenberg har du möjlighet att läsa kurser och utbildningar på distans. 

Viktigt för dig som vill studera på distans

När du studerar på distans behöver du ha en egen dator.

Att studera på distans

Vuxenutbildningen Falkenberg samarbetar med Hermods och ger dig möjlighet att studera självständigt hemifrån. Du lämnar in uppdrag och har all kontakt med din lärare via den digitala lärplattformen Novo. Det är därför viktigt att du har datorvana och en dator om du vill studera på distans.

Studietakt och studieplan

Du bestämmer själv din studietakt och när på dygnet det passar dig att studera. Om du behöver hjälp att lägga upp en studieplan gör du det tillsammans med en studie- och yrkesvägledare.

Kurser och utbildningar du kan söka

www.hermods.selänk till annan webbplats kan du se information om vilka kurser och utbildningar som finns att söka. Ambitionen är att alla studier ska leda till arbete eller vidare studier.

När startar studierna?

Eftersom du inte ingår i en klass när du läser på distans är startdatumet flexibelt med flera starter per år. Du kan antingen planera din kursstart tillsammans med en studie- och yrkesvägledare eller ansöka om att få börja ett visst datum. Det tar vanligtvis cirka tre veckor från det att en komplett ansökan inkommit tills att du kan påbörja dina studier om du blir antagen. Vid hög arbetsbelastning kan handläggningstiden vara upp till sex veckor. Tänk på att det är längre handläggningstider på sommaren och vid högtider.

Lämna ansökan

Du kan antingen hämta en blankett hos Vuxenutbildningen Falkenberg eller skriva ut den från webbsidan. Lämna den sedan ifylld till vuxenutbildningen i din hemkommun tillsammans med en betygskopia.

Tänk på att det är viktigt att ange när du önskar starta och önskad studietakt.

Behöver du hjälp med ansökan?

Tveka inte att ta kontakt med en studie- och yrkesvägledare i din hemkommun för att få hjälp att planera dina studier. Ska du läsa mot ett slutbetyg eller ett examensbevis är detta ett måste eftersom de sammanställer och räknar på ditt betyg.

Ta kontakt med en studie- och yrkesvägledare i Falkenberg för mer information.

Antagningsbesked och inloggningsuppgifter

Du kommer att få svar på din ansökan via ett e-mejl från Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.. Om du blir antagen får du också ett e-mejl från Hermods med dina inloggningsuppgifter till lärplattformen Novo. Kontrollera att det inte hamnar i din skräppost.

Information till dig som läser på distans

Under Elevinformation vuxenutbildningen hittar du information till dig som studerande eller sökande. Här finns mycket information som rör dig som läser på distans. Exempelvis hittar du här information om nationella prov, förändringar i studieplan och teknisk support.

Länkar

Kontakt

  • Studie- och yrkesvägledning

    • Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Kontaktcenter
Stadshuset, Kuben, Rådhustorget 3C
311 80 Falkenberg
Telefon: 0346-88 60 00
E-post: Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den. 

Öppettider Kontaktcenter
Måndag-torsdag 8-17
Fredag 8-15

Dag före röd dag eller afton 8-15