Elevkonto och lärarkontakt

Här hittar du information om ditt elevkonto för att kunna ta del av viktig information, samt komma i kontakt med din lärare.

För dig som ska läsa i klass eller på flex

För att kunna använda vår digitala lärplattform Google Classroom behöver du aktivera ditt elevkonto och välja ett lösenord. Detta kan du göra tidigast 30 dagar innan din planerade studiestart.

  1. Du får ett antagningsbesked när du är antagen till en kurs/utbildning. I antagningsbeskedet finns din personliga skolmejladress.
  2. Klicka på länken Aktivera ditt elevkontolänk till annan webbplats nedan
  3. Skriv in din skolmejladress (Se punkt 1)
  4. Legitimera dig med mobilt BankiD 
  5. Välj ett säkert lösenord som du kommer ihåg
  6. Klicka på länken Gå till Google Classroom för att logga inlänk till annan webbplats
  7. Logga in med din skolmejladress som användarnamn och ditt nya lösenord

Vid behov finns stöd att få angående aktivering av elevkonto och användande av digitala verktyg. Detta hittar du på Lärcentrums sidalänk till annan webbplats. Du kan även maila till Lärcentrum: Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Behöver du hjälp med ditt elevkonto?

Välkommen in till Lärcentrum på drop-in

onsdagen den 10 augusti mellan kl. 13 och 16 eller

onsdagen den 24 augusti mellan kl. 13 och 16

Du som elev vid Vuxenutbildningen Falkenberg har en eller två lärplattformar, beroende på vad du studerar. Det är via lärplattformen som du kommunicerar med din lärare. Det är även här som läraren meddelar dig ändringar i schemat och dylikt.

Google Classroom används för flex- och klassrumsundervisning medan Novo används för renodlade distansutbildningar via Hermods.

Google Classroom - flex och klassrumsundervisning

Google Classroom är den lärplattform som du använder om du går en kurs eller utbildning i klass eller på flex.

Om du saknar inloggningsuppgifter kan du vända dig till Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den. i samband med utbildningsstart. Du kan även vända dig till expeditionen på skolan med inloggningsfrågor.

sidan för distansundervisninglänk till annan webbplats hittar du användbar information.

Gå till Google Classroom för att logga inlänk till annan webbplats

Novo - distansundervisning

Om du läser helt på distans, via Hermods, ska du använda Novo och kommer då att få ett e-postmeddelande till den e-postadress som du angav när du ansökte om utbildningen. Kontrollera så att det inte hamnar i skräpposten.

Om det inte kommer några inloggningsuppgifter kan du vända dig till Informationen på Vuxenutbildningen, antingen via Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den. eller telefon 0346-88 60 00. De vanligaste orsakerna är att e-postmeddelandet hamnat i skräppostlådan som sedan tömts, samt att e-postadressen är felstavad.

Om du har ett fungerande konto men tappat bort ditt lösenord kan du antingen begära ett nytt via inloggningssidan eller vända dig till Hermods support på telefon 010-142 10 00.

Gå till Novo för att logga in (Hermods)länk till annan webbplats

Kontakt innan kursen startat

Du kommer lättast i kontakt med din lärare via din lärplattform. Om du inte har ett fungerande elevkonto och behöver komma i kontakt med läraren innan kursen har startat, kan du skicka ett e-postmeddelande till Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den. och meddela att du vill komma i kontakt med din lärare. Du behöver då meddela oss vilken kurs eller utbildning som du är antagen på.

Har du ingen egen dator?

Om du inte har en egen dator och behöver låna en Chromebook under din studietid meddelar du din lärare.

Kontaktcenter
Stadshuset, Kuben, Rådhustorget 3C
311 80 Falkenberg
Telefon: 0346-88 60 00
E-post: Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den. 

Öppettider Kontaktcenter
Måndag-torsdag 8-17
Fredag 8-15

Dag före röd dag eller afton 8-15