Välkommen till Årstadskolan

 • En lugn start på dagen

  För de som går på fritids inleds varje dag med en lugn frukoststund och stillsamma aktiviteter som att pussla eller bygga med lego.

 • Egen kock och tillagningskök

  På Årstadskolan lagas alla mat på plats. Skolans kock lagar maten från grunden och är en viktig del av skolan. Ibland får eleverna hjälpa till att duka och göra fint.

 • Mysiga avslutningar

  Vid jul- och skolavslutningar samlas vi och har mysiga avslutningar med vårdnadshavare. Eleverna sjunger och spelar och har en fin stund tillsammans innan ledighet väntar.

 • Läxhjälp

  Varje tisdag ordnar fritidspersonalen med läxhjälp till de elever som vill eller behöver. Anmälan till läxhjälpen behöver göras av vårdnadshavare.

 • Nära till skog, promenader och utflykter

  I skolan närområde finns mycket spännande att utforska. Ibland som en del i undervisningen, ibland som ett roligt äventyr med fritids.

 • Mentorföretaget Laxbutiken i Heberg

  För att ge våra elever en inblick i arbetslivet och visa hur deras kunskaper i skolan kan komma till nytta i framtiden samarbetar vi med Laxbutiken. Tillsammans planerar vi olika aktiviteter för eleverna när de går i årskurs 2.

 • KOLL med Falkenbergs Sparbank

  KOLL - Kul och lärorikt lärande, är ett samarbete med Falkenbergs Sparbank där alla våra elever i årskurs 3 träffar representanter från banken. Med KOLL får eleverna kunskap om privatekonomi anpassat efter deras ålder.

  Vi tror på alla elever

  Att vara en liten skola ger möjlighet till stor flexibilitet i skolarbetet och elever kan jobba i olika grupper beroende på elevernas behov. Det gör att varje elev kan utvecklas utifrån sin förmåga. Vårt nära samarbetet mellan fritids och skola gör att det finns många vuxna per elev och att varje elev blir sedd och hörd under skoldagen.

  Stöd och hjälp i skolan

  Även om Årstadskolan är liten finns det tillgång till kommungemensamma stödresurser. Skolan har ett elevhälsoteam som leds av rektor och där ingår skolsköterska, skolkurator, skolpsykolog och specialpedagogisk kompetens. De arbetar i nära samarbete med personalen på skolan och med vårdnadshavare. 

  Trygga elever lär sig mer

  Det är lätt att bygga goda och trygga relationer när det är få vuxna och elever på skolan. Alla känner alla och det finns en stark gemenskap på skolan och även med vårdnadshavare. På rasterna anordnas det gemensamma aktiviteter där alla som vill får vara med. 

  Kontakta

  Årstadskolan

  Om du inte hittar kontaktuppgifter till den du söker var god hör av dig till Kontaktcenter.

  Kontaktcenter
  Stadshuset, Kuben, Rådhustorget 3C
  311 80 Falkenberg
  Telefon: 0346-88 60 00
  E-post: Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den. 

  Öppettider Kontaktcenter
  Måndag-torsdag 8-17
  Fredag 8-15

  Dag före röd dag eller afton 8-15