Oinloggad
Standardsida
Startsida Falkenbergs kommun
Pojke leker på sandstranden. Foto: Christel Lind

Stränder och badplatser

Längs med med kusten har Falkenberg mer än 13 km sandstränder och 4 km stränder med klippor, sten- och strandängar. Dessa platser lockar förstås flest besökare under de varma sommarmånaderna men är synnerligen uppskattade naturupplevelser året om.

Sju av badstränderna är kommunalt skötta. Dessa har en högre servicegrad, vilket innebär att de städas och att det finns parkering i anslutning till stranden. Samtliga kommunalt skötta badstränder är utrustade med toalett.

Utöver de sju kommunalt skötta badständerna utmed kusten som beskrivs här, finns det förstås fler trevliga platser att bada och vistas på. Då en del av dessa ligger i naturvårdsområden ber vi dig tänka på att ta extra hänsyn till djur och växter.

Gångvägar ner till Skrea strand

Naturen gör så att våra klitter formas om från år till år och dag till dag.

Denna sommar (2017) är klitterna högre än förra årets sommar, till exempel vid nedgången närmast Peggens Glasscafé. Vår ambition och våra möjligheter när det gäller naturligt formade platser går inte alltid hand i hand, men vi vill erbjuda samma antal nedgångar på trall från Klittervägen.

I år är flera av nedgångar brantare. Vi gräver så brett och djupt det praktiskt är möjligt för att få till så bra gångar vi kan för alla strandbesökare. Och vi arbetar med stranden dagligen under badsäsong. Men när det blåser flyttar sig stora massor sand. Andra orsaker är att framförallt barn springer upp i den lösa sanden bredvid gångarna och då åker självklart sand ner på trallen. Denna förändring sker fort, ibland på timmar.

 


Visa Falkenbergs kust- och strandkarta på en större karta
Sidan uppdaterad: 2017-07-20