Invigning av rondellkonst skapad av unga

Snart kommer ungas idéer att lysa upp – i alla fall för den som åker igenom rondellen vid Sandladan. Det är sex falkenbergsungdomar som tillsammans med konstnären Robert Hais och fritidsledaren Kushtrim Shulemaja utformat den konstnärliga gestaltningen i rondellen.

Det var 2013 som beslutet fattades och 2015 satte arbetet igång på riktigt. Det var från början åtta ungdomar mellan 14-25 som arbetade med projektet. Sex av dem deltog genom hela projektet.

– Det här är ett konkret sätt för att ge ungdomar inflytande på den offentliga miljön, säger Erika Svensson, ungdomschef.

Sedan de första idéerna har utformningen fått ändra sig lite för att ta hänsyn till trafiksäkerhet och underhåll. Konstverket är gjort i plexiglas och har belysning i regnbågsfärger som tänds samtidigt som gatubelysningen. Konstverket heter ”Tillsammans”.

Invigning annandag påsk

På annandag påsk, 17 april, är det invigning klockan 20-21. Då tänds belysningen för första gången och det blir ett program – med unga på plats förstås.

Extra satsning på unga 16-20 år

Det här är ett exempel på hur Falkenbergs kommun arbetar med ungdomar. Från och med i år sker fler aktiviter för unga mellan 16-20 år.

– Fokus är att lyssna på ungdomarna för att, tillsammans, skapa aktiviteter över hela kommunen, säger Erika Svensson.

Den som vill veta vad som är på gång för unga i alla åldrar, kan följa UngFbg på Facebooklänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster eller UngFbg på Instagramlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Läs mer om rondellprojektet här.

Sidan uppdaterad: 2017-04-07