Oinloggad
Standardsida
Startsida Falkenbergs kommun
Pristagare i korridor. Tilde Johansson, Anna Carina Ericsson, Hannah Svensson och Hans Svensson.

Tilde Johansson, Anna Carina Ericsson, Hannah Svensson och Hans Svensson när de fått sina pris i kommunfullmäktige.

Pristagarna till kultur-, idrotts-, och miljöpriset 2016 utsedda

Varje år delar Falkenbergs kommun ut priser till personer i Falkenberg som bidragit med särskilda insatser inom kultur, idrott och miljö. Priserna delas ut vid kommunfullmäktiges sammanträde den 20 december. Prisutdelningen är klockan 17.00.

– Det finns många människor i vår kommun som jobbar målmedvetet. Det vill vi uppmuntra med de här priserna, säger Peter Gerhardson, kulturchef i Falkenbergs kommun.

Kulturpriset: Hannah Svensson

Motivering: En artist som på kort tid gjort sitt eget avtryck på den svenska och internationella jazzscenen, med bibehållen anknytning till hemstaden.

Idrottspriset: Tilde Johansson

Motivering: Tilde är en talang utöver det vanliga. Under flera års tid har hon visat sin begåvning inom friidrott. I år har hon som 15-åring uppnått världsresultat, som gjort avtryck inom friidrotten både i Sverige och internationellt.

Miljöpriset: Anna Carina Ericsson och Hans Svensson

Motivering: På gården i Övre Hjärtared bedriver paret en mjölkproduktion som präglas av stor kunskap och omsorg om närmiljön. Naturbetet hjälper till att hålla omgivande marker öppna vilket gynnar många hotade växtarter, inte minst i anslutning till det strandnära betet. Det öppna landskapet runt Hjärtaredssjön tillhör ett av kommunens vackraste områden och är väl värt ett besök för alla i Ullaredsområdet.

Paret värnar också om den viktiga bokskogsbiotopen i området och har aktivt drivit frågan om att bilda ett naturreservat som omfattar delar av gårdens skogsarealer.

Paret är även engagerat i föreningar som alla bidrar till att värna om Falkenbergs natur, detta innefattar bland annat Naturskyddsförening i Halland och Falkenberg samt Hjärtareds fiskevårdsområdesförening.

Sidan uppdaterad: 2016-12-28