Offentliga rummet i Ullared 28-29/4

Hur ser framtidens vardag ut i Ullared? Den 28-29 april kan invånare lämna förlag om tätorten. Då finns landsbygdsutvecklare Karin Torstensson på plats i Ullared tillsammans med olika representanter från kommunen och övriga samhället.

Tider: 28 april klockan 09-21 samt 29 april klockan 09-18.

Plats: Icas parkering, Ullared

Karin Torstensson i halvfigur mot en faluröd vägg. Hon ser glad ut.

Karin Torstensson.

– Vi vill veta hur tätorten Ullared kan bli en ännu bättre plats att leva och bo på. Det är också många som bor i området runt om där Ullared är en viktig del av vardagen, säger Karin Torstensson, landsbygdsutvecklare i Falkenbergs kommun.

Ullared – en knutpunkt

Politikerna har utsett Ullared som viktig för utvecklingen i kommunen. Ullared är en ort med speciella förutsättningar, med tanke på att det är ett av Sveriges största turistmål. Det har gjorts en översyn av den fördjupade översiktsplanen, som till exempel pekar ut var det kan vara lämpligt att bygga bostäder. Det pågår också arbeten med flera detaljplaner, som boende i Ullared kan påverkas av.

Idéer att förverkliga

Karin Torstensson ska sitta i ett vardagsrum som kommer att stå uppställt på Icas parkering i korsningen Danskavägen/Landbogatan. Kanske kommer någon att känna igen det inglasade rummet som tidigare stått uppställt i Falkenbergs stadskärna. Det stod uppställt första gången 2014. Då var medborgare välkomna att lämna sina idéer om stadskärnan. Många av de idéerna har i dag blivit verklighet – och det är tanken även den här gången.

– Jag ser fram emot att höra önskemål om framtidens vardag i Ullared. Det är en speciell ort med alla shoppingturister – men den här gången vill vi veta mer om allt annat, till exempel vad som skulle kunna öka Ullared ännu bättre att bo och verka i. Jag hoppas på idéer vi kan förverkliga snart – men också på mer visionära tankar som sträcker sig långt in i framtiden, säger Karin Torstensson.

Lämna dina förslag redan nu

Du kan redan nu lämna dina förslag och hjälpa oss genom att svara på några frågor. Du hittar formuläret här.länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Schema

Programpunkter kan tillkomma. Några av programpunkterna kommer att sändas på Facebook live.

Fredag 28/4

• 09.00 Invigning och öppning av Mari-Louise Wernersson

• 09.30-12.00 Diskutera utvecklingen av Ullared tillsammans med Mari-Louise Wernersson (C), Claes Ljung (M), Per Svensson(S)
  • 12.00 Träffa Falkenbergs kommun och var med i en fokusgrupp (30 min) för att hjälpa oss förbättra vår service på webben. Som tack bjuder vi på en lunchsmörgås.
  • 14.00-15.00 Furugården
  • 15.00-16.00 Fabos Roger Almén pratar om framtida lägenheter i Ullared.
  • 16.00-17.00 Josefin Selander och Sofia Hedberg från Samhällsbyggnadsavdelningen
  • 17.00-18.00 Jan Melkersson, Näringslivschef om näringslivet i Ullared
  • 18.00-20.00 Landsbygdssnack med Karin Torstensson och Jennifer Erlandsson

Lördagen 29/4

• 09.00-10.00 Ullareds vägförenings odförande Tage Magnusson om vägföreningens roll och framtidsplaner.
  • 10.00-11.00 ”Stad & Land tillsammans hand i hand” Henrik Olsson & Karin Torstensson
  • 13.00-14.00 Charlotte Johansson, kommunchef
  • 14.00-15.00 Fredrik Janson VD Destination Falkenberg om Ullared som besöksmål