Den här nyheten är äldre än sex månader och kan därför vara inaktuell.

Vädervarning klass 2 för snöfall med drivbildning

SMHI har utfärdat en vädervarning klass 2 för snöfall som kan ge kraftig drivbildning för onsdagen den 11 januari. Ovädret beräknas dra in över Halland under förmiddagen i morgon och kan ge besvärligt väglag.

Snöfallet i kombination med nollgradigt och blåst gör att väglaget kan vara mycket halt.
Räddningstjänsten Väst uppmanar allmämnheten att följa väderutvecklingen via SMHI.selänk till annan webbplats och att ta det försiktigt i trafiken.

länsstyrelsen i Hallands hemsidalänk till annan webbplats kan du läsa mer om det aktuellt läget i länet.

Definitionen av varning klass 2 snöfall är:
Snömängder där det väntas minst 12 mm (i smält form) inom 12 timmar i kombination med frisk vind (över 8 m/s). Medför stora trafikproblem. Kan vid temperaturer nära noll grader ge störningar i el- och teleförsörjningen.

Sidan uppdaterad: 2017-01-10