Nygatan blir pyntad sommargågata mellan 7 juni och 14 augusti

I början av juni kommer Nygatan i centrala Falkenberg att stängas av för biltrafik och göras om till sommargågata. I samband med avstängningen kommer stråket snyggas till och lyftas med hjälp av grönplanteringar och umgängesytor.

Fötter och gröna växter, Falkenbergs centrum

Det kommer bland annat att bli planteringar i pallkragar längs med stråket och en ny umgängesyta vid träpyramiden utanför Rådhuset med belysning, sand och hängmattor.

- Vi hoppas alla som är inne i stan i sommar ska trivas, säger Hanna Smekal, landskapsarkitekt på Falkenbergs kommun.

Tillfällig utsmyckning

Utsmyckningen längs med Nygatan är tillfällig och aktuell endast under den period då stråket är avstängt för trafik, 7 juni till 14 augusti.

Stråket kan till nästa år komma att utvecklas och formas om mer permanent för att underlätta för alla som går till fots. Detta som en följd av ett politiskt beslut som fattades i kommunstyrelsen i maj. Beslutet att reglera trafik och bland annat stänga av gator ligger dock på en annan politisk nämnd som heter trafiknämnden. Trafiknämnden ska nu utreda frågan om trafikreglering i området.

Sidan uppdaterad: 2017-05-16