Oinloggad
Standardsida
Startsida Falkenbergs kommun

Tallgläntan

Tallgläntan är ett äldreboende och korttidsboende som drivs av Falkenbergs Kommun, beläget alldeles i skogskanten vid Hertingområdet. Tallgläntan ligger i en fantastisk miljö med närhet till vallarna, Ätran och 15 minuters gångväg till Falkenbergs centrum.

Huset är byggt 2012 och innehåller 80 lägenheter på 33 kvm fördelade med 30 lgh korttids boende, 10 lgh för äldre psykiskt funktionshindrade och 40 lgh gruppboende för demenssjuka. Lägenheterna är fördelade på fyra våningar där det finns gemensamt vardagsrum och kök.  Varje lägenhet innehåller ett rum och handikappanpassat dusch rum med tvättmaskin och torktumlare och en liten köksdel. Varje våning har en stor trevlig balkong mot trädgården. All mat som serveras lagas på boendet.

Tallgläntans värdegrund

Vi vill att alla som hyr sin bostad hos oss och deras anhöriga ska känna sig välkomna och känna trygghet i att vara på Tallgäntan. Vi önskar också att de som vistas här upplever att man får en god personlig och individuell omvårdnad där alla bemöts med respekt och värdighet. Ett av våra mål är att ha någon form av aktivering att erbjuda våra brukare varje dag såsom utevistelse, filmvisning, bingo m.m.

Kompetens

Personalgruppen består i huvudsak av undersköterskor. Tillgång till sjuksköterska, arbetsterapeut, sjukgymnast och läkare finns vid behov. Personalen får kontinuerlig kompetensutveckling.

Sidan uppdaterad: 2017-04-05

Hitta till Tallgläntan


Visa Tallgläntan på en större karta