Alla nyheter på falkenberg.se

• Två platser utreds vidare inför ny skola i Tröingebergsområdet

2017-05-23 Kommun & Politik Falkenberg växer. Därför planeras för en ny skola i Tröingebergsområdet. Sex olika förslag har utretts och sedan skickats för synpunkter till tre nämnder. Nu går samhällsbyggnadsavdelningen vidare och tittar närmre på två av förslagen i nordöstra Tröingeberg.
  • Blir Falkenbergs kommun "Sveriges digitaliseringskommun 2017"?

2017-05-19 Kommun & Politik Falkenbergs kommun är en av fem kommuner som kvalificerat sig vidare i nomineringen till "Sveriges digitaliseringskommun 2017"
  • Ek blir naturminne för att bevara hotade och sällsynta arter

2017-05-19 Bygga, Bo & Miljö Falkenbergs kommun har naturminnesförklarat en gammal ek vid Hallarnas Hembygdsgård i Boberg. Eken anses viktig att bevara för att skydda den biologiska mångfald som är knuten till den. Trädet har nämligen den rätta miljön för att flera hotade och sällsynta arter av växter och djur ska trivas där.
  • Falkenberg Energi är fortsatt ett av landets mest prisvärda elnätsföretag

2017-05-18 Bygga, Bo & Miljö Falkenberg Energi kommer på 15:e plats av 290 undersökta kommuner när det gäller mest prisvärda elnätspriser. Det visar den oberoende Nils Holgersson studien för 2017.
  • Nu behöver vi spara på dricksvattnet i Falkenberg

2017-05-11 Bygga, Bo & Miljö Grundvattennivån i Falkenbergs kommun är låga på grund av utebliven nederbörd under det senaste året. Även om det regnar under den kommande tiden är nivåerna så låga att det tar många månader innan de blir normala igen. För att vi inte ska tvingas utfärda restriktioner på användningen av vårt dricksvatten behöver vi nu minska vår förbrukning. Om vi alla hjälps åt gör det stor skillnad för tillgången på dricksvatten. Varje droppe räknas!
  • Trafikstörning när bron över Kristineslättallén lagas

2017-05-11 Samhälle & Trafik I höstas blev gång- och cykelbron över Kristineslättallén påkörd och fick skador bland annat på räcket. Bron ska lagas 15 maj-7 juni.
  • Ny plan för Falkenbergs stad

2017-05-09 Samhälle & Trafik Det händer mycket i Falkenberg och den tidigare fördjupade översiktsplanen för Falkenbergs stad från 2007 behöver därför uppdateras. Kommunstyrelsen har nu beslutat att godkänna inriktningen på det kommande arbetet.
  • Utveckling av fotgängarstråken i Falkenberg

2017-05-09 Samhälle & Trafik Fotgängarvänliga områden i staden ska hänga ihop som ett nät. Det har Kommunstyrelsen, KS, beslutat. Området är större än vad kommunstyrelsens arbetsutskott föreslog, men lika stort som de flesta som svarade på en enkät i frågan ville ha.
  • Första spadtaget för boende på Bacchus

2017-05-08 Samhälle & Trafik Nu har första spadtaget tagits till att bygga lägenheter på Bacchus. Kommunråd Mari-Louise Wernersson och företaget Samhällsbyggnadsbolagets styrelseordförande Lennart Schuss tog första spadtaget för en ny stadsdel i Falkenberg på måndagen.
  • Hur förberedd är du för en samhällskris?

2017-05-05 Omsorg & Stöd Vi vet att det kommer att hända, men inte när, var eller hur. När en oväntad kris eller allvarlig händelse drabbar ett samhälle kan små förberedelser vara avgörande, därför är det viktigt att var och en ser till att vara rustad.
Sidan uppdaterad: 2015-12-30