Blir Falkenbergs kommun "Sveriges digitaliseringskommun 2017"?

Falkenbergs kommun är en av fem kommuner som kvalificerat sig vidare i nomineringen till "Sveriges digitaliseringskommun 2017"

Falkenbergs kommun konkurrerar tillsammans med fyra andra kommuner om utmärkelsen "Sveriges digitaliseringskommun 2017". Övriga nominerade är Karlskrona, Kungsbacka, Stockholm och Uppsala.

Vinnaren blir den kommun som bäst lyckats med att använda IT och digitaliseringens möjligheter för att utveckla sina verksamheterna, demokratin och kommunen som helhet. Priset hetter tidigare Sveriges IT-kommun där Falkenbergs kommun stod som vinnare 2009.

Utmärkelsen delas ut under Kvalitetsmässan invigningsgala på GöteborgsOperan den 14 november. Det blir nionde gången priset delas ut. Tidigare vinnare är Kalix 2001, Nacka 2003, Malmö 2005, Umeå 2007, Falkenberg 2009, Upplands Väsby 2011, Karlstad 2013 och Helsingborg 2015.

Bakom nomineringarna står Sveriges Kommuner och Landsting och Kvalitetsmässan samt Finansdepartementet, VINNOVA, PwC och IT&Telekomföretagen.

Läs mer om utmärkelsen och Kvalitetsmässan på www.kvalitetsmassan.selänk till annan webbplats

För frågor: Torbjörn Larsson, IT-chef, torbjorn.larsson@falkenberg.se

Sidan uppdaterad: 2017-05-19