Kvinnor i röd kjol och svarta tröjor som dansar på en belyst scen.

Mer och bredare kulturutbud är planen med utredningen.

Tyck till om kultur för unga

Just nu pågår en utredning kring hur gymnasieskolan och kulturskolan skulle kunna samarbeta bättre kring estetiska ämnen. Förhoppningen är att bredda utbudet och se hur personal kan jobba över gränserna. Nu vill utredaren ha hjälp från allmänheten.

Den som leder utredningen är Maria Wolfhagen, rektor för Estetiska programmet vid Falkenbergs gymnasieskola. Hon vill vidga begreppet kultur för barn och unga.

– Det är så mycket mer än piano, kör och blockflöjt. Vi som arbetar med detta har förstås många idéer själva. Men vi tror att barn, vårdnadshavare, utövare och andra som är intresserade av de här frågorna ha mycket att tillföra, säger hon.

Det kan handla om allt från ett önskemål om teatergrupp på fritids till ett förslag på att använda en viss lokal i Fegen. En annan sak skulle kunna vara hur bokbusskonceptet kan överföras även på annan kultur.

Utredningen ska svara på bland annat:

• Hur kulturskolan och gymnasieskolans estetiska program ska samarbeta ännu bättre
  • Hur kulturutbudet kan breddas
  • Var och när undervisningen kan ske, med fokus på hur den ska spridas bättre över hela kommunen
  • Hur lärare kan samarbeta mellan verksamheterna

Det går inte längre att svara på enkäten. Det kom in över 100 svar. Tack för ert engagemang!

Kontakt: Maria Wolfhagen, rektor. Telefon: 0346-88 64 53

Sidan uppdaterad: 2017-04-21