Ansök, byt eller säg upp plats

För att få en plats i förskola eller annan pedagogisk verksamhet måste du som vårdnadshavare ansöka om plats. Du har också möjlighet att byta förskola eller annan pedagogisk verksamhet. När du inte längre önskar att ditt barn ska gå i förskola eller annan pedagogisk verksamhet ska du säga upp platsen.

Du hantera det mesta gällande ditt barns placering på förskola eller pedagogisk omsorg genom kommunens e-tjänster under självservice. Om du har frågor kan du alltid vända dig till Kontaktcenter.

Ansök om placering

Ansökan kan göras när som helst under året, nya barn placeras året om, men det finns alltid flest lediga platser vid terminsstarten i augusti. Barn ska erbjudas plats i en förskola senast fyra månader efter att ansökan inkommit om inte ett senare datum önskas.

När du ansöker om placering så behöver du inga inloggningsuppgifter.

Hantera befintlig placering

Du behöver inloggningsuppgifter för at kunna göra ändringar i befintlig placering. När du fått en placering skickas ett brev med inloggningsuppgifter hem till din folkbokföringsadress.

I e-tjänsten kan du göra följande:

• ändra schema, minst 14 dagar innan det ska gälla
  • ändra inkomst
  • ändra kontaktuppgifter
  • säga upp plats, 60 dagars uppsägningstid
  • beräkna avgift

Vid skyddad identitet

Föräldrar till barn med skyddad identitet ska vända sig direkt till Kontaktcenter.

Fakturaärenden och lovdagsomsorg

Om du vill anmäla autogiro, delad faktura eller ansöka om lovdagsomsorg behöver du använda blankett som finns på sidan under Självservice och blanketter.

Ansök, byt och säg upp plats i fristående förskola

De fristående förskolorna har egna köer och köregler. Kontakta respektive fristående förskola för mer information.

Sidan uppdaterad: 2017-02-03